WÖR
WÖR

WÖR


Een waardige invaller voor de onfortuinlijke Hidrae wordt een verrassing van formaat: WÖR,… die zich de voorbije jaren wereldwijd wisten te ontpoppen tot één van onze ambassadeurs. Ze maken er een sport van om nieuwe energie te pompen in 18e eeuwse melodieën van bij ons. Ze doen dit met een aanstekelijke groove, aangedreven door het strakke tempowerk gitaar en baritonsax.

Enkele eeuwen terug schreven enkele muzikanten uit Antwerpen, Brussel, en Leuven en omstreken hun favoriete muziek neer. Het papier vergeelde en de verzamelingen belandden in stoffige archieven. De vijf muzikanten van WÖR weten er evenwel opnieuw pit en dynamiek in te leggen, ingekleurd met een stuwende baritonsaxofoon, een stevige gitaar, riffs op accordeon, een scheurende viool en melodieuze doedelzakken.

Hun laaste cd ‘Sssht’ werd geproducet door Esko Järvelä (Frigg,…) en won in augustus 2018 de Duitse ‘Preis der Deutschen Schallplattenkritik’.

Waardig WÖR

En ja, nu durven we het stilaan geloven dat de weergoden Zilleghem Folk Zomercafé dermate gunstig gezind zijn dat ze besloten om tijdens deze zomer donder- en zondagen even om te ruilen.

Ons publiek had zich ook niet laten afschrikken omwille van de extreem late podiumwissel, toen bleek dat een (heel) tijdelijke quarantainemaatregel (en wel op een heel fout moment) voor één van de muzikanten de beloftevolle Hidrae mee op non-actief zette. WÖR was uiteraard een waardige vervanger, en dat heeft ons publiek - voor zover hen vooraf niet bekend - duidelijk geweten en geproefd.

Fabio Di Meo
bariton saxofoon
Jeroen Goegebuer
viool
Pieterjan Van Kerckhoven
doedelzak, musette, sopraan saxofoon
Bert Ruymbeek
accordeon
Jonas Scheys
gitaar

ZOMERCAFÉ · 2020

Deze pagina werd laatst bijgewerkt op 13/05/2024 11:19:50.