Kadril
Kadril

Kadril


Het is terug tijd voor een 'intiemer' project

Van weinig groepen in ons land kan gezegd worden dat ze het reeds meer dan veertig jaar uitzingen. Na hun tournee met uitgebreide bezetting in het “Paloma Dorada”-programma, is het terug tijd voor een ‘intiemer’ project, met de veelzeggende titel “Minne strelen” - Een nieuw hoofdstuk in hun onderhand heel lijvige boek vol verhalen van vroeger, nu en morgen, verhalen over de liefde en het leven.

Als septet, met de kersvers ingetrokken nieuwe zangeres Kimberly Claeys, wordt het uitkijken naar hoe ze zullen weten te verleiden om de minne te strelen. Rond haar scharen zich op de eerste lijn Erwin (gitaar, Ierse bouzouki, banjo, zang), en Peter Libbrecht (viool, altviool, zang), naast Bart De Cock (doedelzak, nyckelharpa, accordeon), ritmevast geruggesteund door Dirk Verhegge (gitaar, banjo), Koen Dewaele (basgitaar) en Pieter-Jan Jordens (drums).

Ook al moet er nog enige voorzichtigheid aan de dag gelegd worden met strelen, zal de avondzon ongetwijfeld bloedrood kleuren van al die minnelusten. Ook benieuwd naar de muzikale verrassingen waar ze andermaal mee zullen uitpakken…!?

Een plaatstelijk hogedrukgebied…

Het bleef een beetje de vraag of het weer ook tijdens aflevering twee van Zilleghem Folk Zomercafé, mee zou zitten… en jawel! De druilerige regen hield het voor bekeken van zodra Kadril tijdens de soundcheck voor een plaatselijk hogedrukgebied zorgde. Andermaal verwelkomden we een talrijk opgekomen en ongemeen enthousiast publiek, en de ‘grijze’ eminenties van Kadril, die ons hun nieuw programma, inclusief kersverse zangeres, Kimberley Claeys kwamen voorstellen. Spelen deden ze tot tegen de tijdslimiet aan! Bart Vanoutrive

Kimberly Claeys
zang
Erwin Libbrecht
gitaar, banjo, Ierse bouzouki, zang
Peter Libbrecht
viool, altviool, zang
Bart De Cock
doedelzak, nyckelharpa, accordeon
Dirk Verhegge
gitaar, banjo
Koen Dewaele
basgitaar
Pieter-Jan Jordens
drums

ZOMERCAFÉ · 2020

Deze pagina werd laatst bijgewerkt op 13/05/2024 11:19:50.