Naragonia Trio
Naragonia Quartet met rechts: Luc Pilartz

In volle voorbereiding van een nieuw album

Naragonia Trio


In volle voorbereiding van een nieuw album, kijken we samen met hen nu reeds uit naar enkele voorproefjes van deze nieuwe avonturen van deze vaste waarde binnen de Belgische folkwereld.

Toon Van Mierlo (diatonisch accordeon, doedelzakken), Pascal Rubens (diatonisch accordeon, viool) en Maarten Decombel (gitaar, mandola).

Luc Pilartz (viool) dient omwille van gezondheidsredenen even af te haken. Hem wensen we een spoedig herstel toe.

Hun vorige reis was er eentje naar de ruimte met ‘Mira’. Ook uit die uitgebalanceerde bloemlezing van ingetogen en explosievere eigen nummers zal ongetwijfeld nog geput worden. Ongebreideld dansen zal nog niet aan de orde zijn,… een reden te meer om alles in te zetten op het intens beluisteren van de gelaagdheid van hun duivelse arrangementen, op hun melodieën waarvan er reeds verschillende referentiepunten werden voor buitenlandse muzikanten.

Naragonia Trio bijt de spits af

Zonder een al te hoge hoed te willen opzetten leidden een dosis inspiratie, een portie transpiratie en gunstige weergoden tot een heel fel gesmaakte eerste donderdags zomercafé, dat misschien te lande wel het allereerste folk evenement met publiek genoemd mag worden, sinds het weer schoorvoetend kan. We konden onszelf geen betere zomerse opwarmer toewensen met Naragonia Trio, dat de spits mocht afbijten van onze wekelijkse zomerreeks. Ze deden dat met ongekende gretigheid. Gelijkgestemde goesting was er bij het publiek. In een ‘vol huis’ (lees ‘volle tuin’), rekening houdend met de coronavoorschriften kon de pret - soms wat verscholen achter de mondmaskertjes - niet op. Glinsterend stralende ogen alom bleken hiervoor een overduidelijke indicator! Bart Vanoutrive

Toon Van Mierlo
diatonisch accordeon, doedelzakken
Pascal Rubens
diatonisch accordeon, doedelzakken
Maarten Decombel
gitaar, mandola

ZOMERCAFÉ · 2020

Deze pagina werd laatst bijgewerkt op 13/05/2024 11:19:50.