Flairck
(2019) vlnr. Joris Vanvinckenroye, Zhazira Ukeyeva, Pablo Ortiz, Anouk Sanczuk, Jeroen Goossens

Flairck


Voor velen wordt Flairck een herontdekking van formaat. Deze enigmatische, aanvankelijk zuiver Nederlandse groep die vanaf 1978 wereldwijd met diverse instrumentale ‘hits’ (ken je nog het sensuele ‘Variaties op een dame’) en meer dan twintig albums furore maakte, is in een nieuwe, deels Belgische bezetting, onder de goedkeurende blik van de erflaters aan een doorstart bezig.

De van origine Mexicaanse gitarist Pablo Ortiz, in 2007 de benjamin van de groep geworden, verzamelde naast Jeroen Goossens (multi-fluitist) en Zhazira Ukeyeva (viool) uit Kazakhstan, ook Anouk Sanczuk (viool) en Joris Vanvinckenroye (contrabas) rond zich.

Met een verfrissende insteek, even energiek en acrobatisch, blikken ze terug op de nalatenschap, verbreden ze composities van Joris uit zijn soloproject Basta! en brouwen ondertussen voluit aan nieuw werk, met als gemeenschappelijke noemer een explosie van geluidskleuren, geïnspireerd door tradities uit alle windstreken. Onmogelijk uit te maken wie van dit vijftal nu eigenlijk de solist is.

Niet te missen!

Pablo Ortiz
gitaren
Jeroen Goossens
multi-fluitist
Zhazira Ukeyeva
viool
Anouk Sanczuk
viool
Joris Vanvinckenroye
contrabas

ZOMERCAFÉ · 2020

Deze pagina werd laatst bijgewerkt op 13/05/2024 11:19:50.