Hidrae (revisited)
Hidrae

Hun debuutalbum 'Hydraulic', een eerbetoon aan de oorspronkelijke roergangers

Hidrae (revisited)


Door een onfortuinlijke speling van het lot1, hebben we deze groep gemist. En of we hen gemist hebben! Daarom dit extra optreden buiten programma.

Net iets teveel wissels in de bezetting deed het beloftevolle Aidreann besluiten om zich een andere naam toe te bedelen. Het repertoire op hun debuutalbum ‘Hydraulic’ die ze hier komen voorstellen vormt in zekere zin een eerbetoon aan de oorspronkelijke roergangers. Ondertussen werkten ze onverdroten verder aan nieuw materiaal.

Met dit kwintet verwelkomen we naast de oorspronkelijke bezielster Hilke Bauweraerts (diatonisch accordeon en zang), Marieke Van Ransbeeck (doedelzak en barokmusette), Malicorne Buysse (viool en cello), Thomas Hoste (elektro-akoestische altdraailier) en Zjef Van Steenbergen (elektrische basgitaar).

Breed uitgesponnen balfolknummers, akoestisch en met stevige grooves, sterke melodieën en verrassende klanktexturen, verwijzend naar diverse Europese contreien, vormen hun handelsmerk.

Pittig wordt het zeker!

  1. Corona speelde ons even parten,… één van de muzikanten van Hidrae kwam - het weekend vòòr hun optreden van 16 juli, pas terug uit een regio die plots als risicozone voor COVID-19 werd aanzien. Alle officiële instanties werden gecontacteerd om een quarantaineperiode te kunnen vermijden.

    Tevergeefs.

    Dus werd het zoeken naar een waardige vervanger, en die vonden we toen in WÖR 

Hilke Bauweraerts
diatonisch accordeon, zang
Marieke Van Ransbeeck
vlaamse doedelzak, barokmusette
Malicorne Buysse
viool, cello
Thomas Hoste
elektro-akoestische altdraailier, barokmusette
Zjef Van Steenbergen
elektrische basgitaar

ZOMERCAFÉ · 2020

Deze pagina werd laatst bijgewerkt op 13/05/2024 21:33:43.