Tremolo

Tremolo speelt op Zilleghem Folk 2016 op zondag 31 juli om 23:00 uur.

Tremolo sluit het festival af met een gig die je niet licht zal vergeten.

De groep creëert een soort van muzikaal schok-effect zoals de tremolo arm van een gitaar. Het is eveneens de naam van een groep muzikanten die elk hun sporen hebben verdiend met hun eigen solo-projecten. Alle muzikanten komen uit de traditionele Ierse muziek-scene. Technisch zijn ze super, maar dit nog eens gekoppeld hun liefde voor melodische en passionele klanken, zorgt ervoor dat Tremolo vergeleken kan worden met een draak die vuur spuwt in het publiek. Dit herinnert ons eraan hoe Ierse muziek eigenlijk steeds zou moeten klinken.

Dónall Donnelly:
viool

Dónall Donnelly op viool steekt een bepaalde dynamiek en gedrevenheid in de muziek van Tremolo. Hij groeide op in de rijke viooltraditie van Co. Tyrone en ontwikkelde snel een reputatie van zeer hoge technische virtuositeit.

Sedert hij Fiddler of Dooney” kampioen werd, is hij wereldwijd beginnen te touren, en speelde hij in bands zoals oa Capercaille, de Michael McGoldrck Band op festivals gaande van Womad tot Celtic Connections. Hij speelde o.a. samen met de legendarische bandeonist Carel Krayenhof en Niamh Parsons. Hij brengt warmte, energie en persoonlijkheid in de muziek van Tremolo.

Stijn van Beek:
uilleann pipes, low whistle

Stijn Van Beek is een zeer vernieuwende doedelzakspeler. Hij begon te spelen op zeer jonge leeftijd en het is pas toen hij dit al onder de knie had, dat hij muziek ging studeren aan de Universiteit van Cork. Hij deed ervaring op met muzikanten van verschillende muziekstijlen en speelde oa met Carel Krayenhof en Ennio Morricone. Met Mapi Quintana nam hij een album op, en werd uitgenodigd als gast-artiest door de Ierse frontman van de rockgroep Moke. Hij werd later opnieuw gevraagd om de Uilleann Pipes te spelen op hun single 'The Long Way' en speelde met hen op de grootste Nederlandse festivals, zoals o.a. Pinkpop en Parkpop, waar hij optrad voor meer dan 80,000 man. Hij maakt Tremolo dynamisch en divers.

Hij stond mee aan de wieg van Hot Griselda, en net als Kaspar Laval konden we hem in deze bezetting vier jaar terug al horen tijdens tijdens de vierde editie van Zilleghem Folk.

Kaspar Laval:
bouzouki, e-guitar

Kaspar is één van de meets getalenteerde bouzouki-spelers in de huidige folk-scene. Hij speelde in verschillende groepen van hoog niveau, zoals oa Hot Griselda en Lost Highway. Zijn eerste instrument was een gitaar, waarin hij klassiek geschoold werd, maar zijn interesse ging oorspronkelijk naar de New Wave en Punk uit de jaren 70 en 80. Hij speelde op dat moment ook bass-gitaar. Zijn interesse voor Ierse muziek begon tijdens een van zijn optredens op Pinkpop in Nederland. Het was daar dat hij de bouzouki leerde kennen en sindsdien gaat al zijn energie naar traditionele bouzouki-muziek. Hij deed inspiratie op bij oa Johnny Marr en John Doyle. Zijn muziek straalt een enorme diversiteit uit, net zoals een stevig ritme en een natuurlijke gedrevenheid.

De laatste tien jaar speelde hij in verschillende groepen een belangrijke rol. Zo konden we hem vier jaar terug al horen met de groep Hot Griselda tijdens tijdens de vierde editie van Zilleghem Folk. Hij bezit de gave om de bouzouki te gebruiken voor ritmische, open riffs en creatieve backing.

Website Tremolo,
http://www.tremolomusic.eu