Greg Russell & Ciaran Algar

Greg Russell & Ciaran Algar spelen op Zilleghem Folk 2016 op zaterdag 30 juli om 17:00 uur.

Deze twee muzikanten ontmoetten elkaar in 2011. Het jaar daarop brachten ze hun debuutalbum uit "The Queen's Lover"". Toen daarop ze begonnen te touren werden ze, met reden, een van de meest gevraagde jonge acts van de Engelse folkscene.

In januari 2013 kregen ze de "BBC Radio 2 Young Folk Award". Hierna volgde een reeks optredens, en na het voltooien van hun examens aan de unif in juni tourden ze verder en speelden op Cambridge Folk Festival and Fairport’s Cropredy Convention.

Met hun tweede album "The Call" die uitkwam in 2014 werd het duidelijk dat ze volwassen muziek konden neerzetten, en werden ze gezien als een enorme belofte.

In maart 2015 brachten ze hun derde album uit "The Silent Majority", hetzelfde jaar dat ze een Radio 2 Folk Awards nominatie in de wacht sleepten voor Beste Duo.

De twee komen allebei uit een muzikale familie, en begonnen al vroeg hun muzikale vaardigheden te scherpen. En dat zullen jullie kunnen ondervinden, want ze steken tijdens een drukke tournee deze zomer in Groot Brittanië even het kanaal over!

Greg Russell:
bouzouki, gitaar
Greg begon zijn carrière als solomuzikant waar hij onder andere meespeelde met Karine Polwart en Lau.
Ciaran Algar:
viool, banjo
Ciaran, voorheen lid van TRI werd "All Ireland Champion", en "All Britain Champion" nog voor hij 16 was.

Website Greg Russell & Ciaran Algar ,
http://russellalgar.co.uk