Aidreann

Aidreann speelt op Zilleghem Folk 2016 op zaterdag 30 juli om 15:30 uur.

Aidreann brengt stomende balfolk met krachtige melodieën en prachtige klankkleuren.

Dankzij de uitgepuurde arrangementen, de door elkaar gevlochten partijen en klankkleuren is luisteren naar Aidreann al even boeiend.

Anneleen Brabants:
altviool
Anneleen kreeg muziek met de paplepel binnen. Reeds toen ze zes was kreeg ze vioolles. Ze studeerde af voor altviool, en piano als tweede instrument.
In haar tienerjaren maakt ze kennis met de folkwereld en dat liet haar niet meer los. Bekende folk & jazz stages en leermeesters gaven haar haar eigen speelstijl op de altviool. Ze leerde de kunst van het arrangeren, componeren en improviseren.
Anneleen blijft ook actief binnen de klassieke muziek. Regelmatig wordt ze gevraagd in ensembles en orkesten. Haar huidige projecten zijn Aidreann, Duo Brabants-Bauweraerts, Cosmo en Duo Brabants-Laureyssens.
Hilke Bauweraerts:
diatonische accordeon
Hilke heeft muziek in de genen. Ze studeerde piano en blokfluit, maar uiteindelijk won de diatonische accordeon haar hart. Ze volgde stage na stage en vormde zo haar eigen frisse speelstijl. Hilke betrad reeds verscheidene podia met haar eerste geprezen folkgroep Sakura. Als creatief muzikante geeft Hilke de muziek die energie waar het om vraagt. In de groep Aidreann leverde haar dat de bijnaam “Hilkler” op.
Momenteel is zij actief in Aidreann, Duo Brabants-Bauweraerts en Duo Bauweraerts-Van Hees.
Lode Bucsan:
draailier
Passie voor de draailier, dat is Lode. Hij is een graag geziene gast op talrijke podia met onder andere Lode et La Catusse (Zilleghem Folk 2010), Lo Rossinhol (Zilleghem Folk 2012) en als solo-artiest. Als er ergens gejamd werd was de kans groot dat ook Lode erbij was. In 2011 kwam hij in contact met Debbie Lambregts en speelden ze samen onder de groepsnaam Filodéann. Later werd die groep omgedoopt tot Aidreann onder de huidige bezetting.
Koen Poppe:
basgitaar
Koen is bezeten van zijn basgitaar. Zijn speelstijl werd beïnvloed door onder meer Jamiroquai en Jaco Pastorius. Sinds 2013 weeft hij voornamelijk vette basgrooves doorheen de melodische muziek van Aidreann. Hij waagt zich al een zestal jaren ook aan de contrabas.
Debbie Lambregts:
vlaamse doedelzak, viool, gitaar
Op slag verliefd geworden op de vlaamse doedelzak, zetten Debbie alles in om dit instrument te leren beheersen. Tijdens haar opleiding, naar het examen toe, stelde ze een folkgroep samen met muzikanten die haar favoriete folkinstrumenten speelden. Hieruit werd later Aidreann geboren.
Haar huidige projecten zijn: Aidreann, het Aeris Consort, Klaproos en Pagan Sound Smash.

Website Aidreann,
http://aidreann.be