Trio Dhoore
Foto Jeroen Hanselaer

Trio Dhoore


Drie broers gaan nog eens vol voor August.

Trio Dhoore mag zonder overdrijven één van onze belangrijkste exportproducten genoemd worden binnen de wereld van de Vlaamse folk-bands. Zowat overal in Europa verwierven ze ondertussen faam met hun innovatieve instrumentale composities.

Met een ongeremd enthousiasme en een grote liefde voor akoestische muziek creëren Ward (gitaren), Hartwin (diatonisch accordeon) en Koen Dhoore (draailier) een eigen muzikaal verhaal. Hun muziek klinkt folky, soms filmisch, modern in zijn eenvoud en altijd met veel ruimte voor eigen invulling van de luisteraar.

Ze komen ons ‘August’ voorstellen, hun vierde worp en alweer een uitgepuurde collectie Dhoore-composities die het resultaat zijn van 10 jaar samen muziek maken. Ze wonnen met dit album begin dit jaar de eerste allereerste editie van de Flemish Folk Awards voor “Beste Album”.

Het mag misschien wat paradoxaal klinken, maar het trio besloot ondertussen om dit onuitgegeven avontuur even stil te leggen. Dit jaar nog ronden ze deze tournee af en dan wordt het wachten op een hereniging. Laat alvast deze kans niet onbenut om ze nog eens samen aan het werk te zien en te horen!

ZOMERCAFÉ · 2021

Deze pagina werd laatst bijgewerkt op 13/05/2024 11:19:50.