Raske Drenge
Raske Drenge

Raske Drenge


Overheerlijke vruchten van een ontmoeting in Zweden tussen jong talent uit Færöer en België.

De uit Herentals afkomstige violist Oscar Beerten (viool en hardangerviool) leerde tijdens hun studies aan de Malmö Academy of Music de gitarist en zanger Ragnar Finsson kennen. Ze vonden haast onmiddellijk uitdagende gemeenschappelijke delers in hun muzikale visie. Hun voorliefde voor de (Scandinavische) traditie verbindt zich bij hen in een gedeelde interesse voor de punkrock, naast blues en oldtime. Een samenwerking drong zich op en sinds 2018 maakt het duo Raske Drenge Noord-Europa onveilig.

De Noorse Hardanger viool brengt in combinatie met die heel eigenzinnige taal uit de Faeröer een ongemeen krachtige muzikale taal, vol melancholie, schoonheid en tristesse, die zich laat samensmelten in een fris, bij momenten rauw energetisch mengsel.

Ook hier komen ze hun debuutalbum voorstellen waarbij ze de oude Færöerse Kvæđi (ballades) combineren met Noorse, Ierse en Amerikaanse traditionele muziek. Het resultaat is een uniek kruitvat en hoogexplosief mengsel van Transatlantische muziekstijlen!

ZOMERCAFÉ · 2021

Deze pagina werd laatst bijgewerkt op 13/05/2024 11:19:50.