The Chai Connection
The Chai Connection

The Chai Connection


Een illuster buitenbeentje in het universum van de folk.

Violist Wouter Vandenabeele en Thomas Noël (piano, Fender Rhodes) ontmoetten elkaar voor het eerst in de obscure jaren ‘90 als leden van een underground folkgroepje waarmee ze een tijdlang het nachtleven van Gent en Aalst onveilig maakten. Hun muzikale wegen gingen uiteen tot ze elkaar in 2014 terug tegen het lijf liepen.

Met hernieuwde honger, en de ondertussen gestaag toegenomen inspiratiebronnen die voortvloeiden uit hun talloze muzikale zwerverijen staken ze de koppen terug bij elkaar om hand en spandiensten te leveren aan verschillende projecten. Zo werken samen met de Turkse zangeres Özge Öz Erdoğan in het kader van het Yolda project van De Centrale en de Handelsbeurs (Istanbul Ekspres 2014), spelen ze in Ramallah samen met Palestijnse muzikanten (The City’s Song) en ze toeren met de Zuid-Afrikaanse zangeres Stella Khumalo. Voor dit laatste wapenfeit sleuren ze folkgitarist Jeroen Knapen aan boord.

Dit luidt de geboorte in van The Chai Connection. Sindsdien werken ze gestaag aan een eigen repertoire waarin naast lichtvoetige West- en Zuid-Europese dansmuziek, bluesy grooves, oriëntaalse melodieën en Sefardische muziek een centrale plaats innemen.

ZOMERCAFÉ · 2021

Deze pagina werd laatst bijgewerkt op 13/05/2024 11:19:50.