Caamaño & Ameixeiras
Caamaño & Ameixeiras

Eerste afsluiter van het Zomercafé

Caamaño & Ameixeiras


Een nieuwe, frisse wind waait doorheen de Galicische muziekwereld.

Sinds 2018 het duo Caamaño & Ameixeiras ademt traditionele dansmuziek uit Gallicië. Bestaande uit Sabela Caamaño (chromatisch accordeon) en Antía Ameixeiras (viool en zang) bouwden ze sindsdien een mooi palmares aan concerten op, met hoofdzakelijk instrumentaal repertoire, waarin ook een aantal heel zorgvuldig uitgekozen vocale thema’s vervlochten zijn.

De traditie vormt hun uitgangspunt, dat ze begrijpen als een desem die levend en in voortdurende verandering is. Vandaar uit scheppen ze hun eigen taal, met persoonlijke en intieme composities en arrangementen die de essentie van de volksmuziek behoudt, waar hedendaagse elementen in verweven worden.

Beiden kregen de muziekopvoeding met de paplepel mee. Sabela begon op accordeon op haar zevende, studeerde daarnaast piano en geeft ondermeer les aan het muziekconservatorium van A Coruña. Voor Antía startte de muziekpraktijk reeds op haar vijfde en studeerde lange tijd klassieke viool tot ze de overstap maakte naar de traditionele, kreeg ook voeling met de muziekcultuur in Praag en Bulgarije en proefde van jazz en improvisatiemuziek. Ze werd verder reeds gespot in de begeleiding van Carlos Núñez, Os Cempés en Kepa Junkera. Sinds 2016 speelt ze trouwens bij Luar na Lubre.

Onderschat deze dit duo dus zeker niet, ze zijn niet enkel oog- maar vooral ook oorstrelend. Het is een eer hen ook hier hun debuutalbum ‘Aire!’ te kunnen laten voorstellen. Laat hun sprankelende muzikale briesjes vanuit de golf van Biscaje over je heen gaan. Adembenemend wordt het zeker!

ZOMERCAFÉ · 2021

Deze pagina werd laatst bijgewerkt op 13/05/2024 11:19:50.