Faran Flad
Faran Flad

Tweede afsluiter van het Zomercafé

Faran Flad


Het wordt andermaal 'schitterend reizen' onder de vlag van Faran Flad.

Hun naam, met wortels in de Germaanse, Keltische en Engels taal hebben ze zeker niet gestolen, want ze willen ons muzikaal meelokken op het bewandelen van nieuwe paden om oude bestemmingen te bereiken. Heel sterk geworteld zijn ze in de Angelsaksische Folk, met vooral Ierse en Engelse inspiratiebronnen. Traditionals worden gebracht in hun zuivere vorm of met een eigenzinnig arrangement, afgewisseld met eigen werk vormt hun keurmerk.

Nu eens heel intimistisch, dan weer naar euforie neigende uitbundigheid, soms zuiver instrumentaal, dan weer een sprankelend vocaal feest met Heather als centrale figuur. Een groot podium of een hoekje in een kroeg, voor hen maakt het niets uit, de gedrevenheid en enthousiasme is telkens even groot.

Flaran Flad verenigt stuk voor stuk ‘grote’ muzikanten die ook in heel wat andere bezettingen hun opwachting maakten, met Erwin Libbrecht (gitaar, bouzouki en vocals), Heather Grabham (tinwissel en vocals), Luc Pilartz (viool), Jan Debrabandere (gitaar en vocals), Bart Deblaere (percussie), Elke De Meester (accordeon) en Koen Dewaele (bas).

Geen nieuw album van hen in de aanbieding, maar ‘Maiden Voyage’ (2010) en ‘Swing The Candle’ (2015) zijn allesbehalve gedateerd.

Met hen als afsluiter kan ons het Zilleghem Folk Zomercafé ’21 enkel met grandeur in een spetterend feest ontaarden!

ZOMERCAFÉ · 2021

Deze pagina werd laatst bijgewerkt op 13/05/2024 11:19:50.