MissT.EU
Misst

MissT.EU


Cruisen doorheen Europa met vijfstemmige a capella

… dit hadden we al eerder willen doen op 31 oktober vorig jaar tijdens onze - snel gedwongen afgelaste - ‘Zilleghem Folk Sessies! Dus MissT dit nu zeker niet!

Zangcoach Elly Aerden schaarde een aantal oudleerlingen rond zich om eind augustus 2017 ons land vijfstemmig te vertegenwoordigen op het Buskerfestival van Ferrara (Italië). Dit smaakte duidelijk naar meer! Met nog drie misses, Linde Van Puyenbroeck, Liesbet Van Reeth en Eva Moens en mister Jan Van Rossem brachten ze ondertussen zopas een eerste album uit, ‘MissT.EU’ die ze hier komen voorstellen. Ondertussen ontwikkelden ze een programma, gevuld met rijke muzikale tradities van een Europa zonder grenzen, die ze in het hedendaagse plaatje weten te passen. Het wordt een verhaal van eigenheid én verbondenheid. Een reis langs vele Europese regio’s en ontmoetingen met streektalen. Meteen bewijzen ze dat tradities niet achterhaald hoeven te zijn en zich vloeiend kunnen invoegen in moderniteit. Deze roadtrip wordt dan ook een zoektocht,… naar muziek die ons verbindt in een Europa dat al meer dan eens ter discussie stond. Naar de kracht van samenwerking en de rijkdom van al die regio’s. Een verrassend en grondig onderzoek dus naar het muzikale DNA van de bewoners van het museum van de wereld.

Ook bij hen heeft iedere stem een eigen timbre en bereik, waarmee ze veel akkoorden weten te kleuren. Hun klankkleur vergelijken ze zelf met een smakelijke fles brut nature, prikkelend, eerlijk en naturel. De ideale parels om een toost uit te brengen op de heel diverse Europese polyfone tradities, met respect voor de rijkdom van het talen- en cultuurpatrimonium van al die regio’s.

Op het podium laten ze zich instrumentaal ondersteunen door Gielis Cautaers (drums enpercussie) en Jess Jacob (gitaar en bas).

Zonder pamflettair te worden nodigen ze ons uit ons solidair cultureel te verenigen, met respect voor de unieke eigenheid van elk radertje binnen een wereld van culturele diversiteit.

Elly Aerden
zang
Linde Van Puyenbroeck
zang
Liesbet Van Reeth
zang
Eva Moens
zang
Jan Van Rossem
zang
Gielis Cautaers
drums, percussie
Jess Jacob
gitaar, bas

ZOMERCAFÉ · 2021

Deze pagina werd laatst bijgewerkt op 13/05/2024 11:19:50.