Aérokorda
Aérokorda

Aérokorda


Jonge wolven ruiken het muzikale avontuur.

Hoewel ze uiterlijk een hoog vikinggehalte uitstralen richt dit jeugdig folktrio dat sinds hun ontstaan in 2016 al menig dansvloer onveilig maakte, zich op een heel eigenzinnige benadering van traditionele nummers, naast eigen composities die doorgaans invloeden uit de Ierse en Balkan cultuur ademen. Akoestische neofolk met zowel Keltische, Slavische en klassieke invloeden vormt hun waarmerk.

Na het verschijnen van hun eerste album ‘Hush the wolves’ in 2017 vonden ze snel de weg naar een aantal mooie concertlocaties in binnen- en buitenland. Aérokorda kreeg daardoor al snel de kans om enkele mooie optredens te geven in zowel binnen- als buitenland. Om zich nog meer in de kijker te spelen beslisten deze jonge wolven deel te nemen aan twee muziekwedstrijden, die ze ook allebei wonnen. Met trots mogen ze de Folkarria concurso (Spanje) en de Mauro Burnelli Concorso (Italië) op hun palmares schrijven.

Voor hun zopas verschenen tweede plaat ‘Ashes fell’, die ze hier komen voorstellen, namen ze iets meer tijd en verkozen ze nog vrijer te gaan spelen met verschillende invloeden. Ze lieten de nummers wat langer rijpen, ze werden doorgaans iets langer en kregen complexere arrangementen toebedeeld. Hierin vinden ze nog meer een eigen sound. Ondertussen waagden ze zich ook aan een deels gezongen repertoire.

Bij Aérokorda spelen violist Pavel Souvandjiev (Les Bottines Artistiques), gitarist Adriaan Van Wonterghem (Boreas) en Davy Cautaerts, die met Irish Whistle en octaafmandoline mee de heel typische klankkleur weet te bepalen.

Pavel Souvandjiev
viool
Adriaan Van Wonterghem
gitaar
Davy Cautaerts
irish whistle, octaafmandoline

ZOMERCAFÉ · 2021

Deze pagina werd laatst bijgewerkt op 13/05/2024 11:19:50.