Cardboard Cabin
Cardboard Cabin

Cardboard Cabin


Gestrikt kwartet uit het Kortrijkse ...

Dit gestrikt kwartet uit de Kortrijkse regio ging in 2019 aan de slag en had meteen een nominatie beet voor de eerste editie van de Flemish Folk Awards, in de categorie ‘Beloftevolle Band 2021’. Aanstekelijk is hun swingende Europese trad met invloeden uit diverse windstreken op zijn minst te noemen. Een groovy en jazzy toets is daar zeker niet vreemd aan.

De broers Jeroen (accordeon) en Andreas Werbrouck (saxofoon), ook gekend als Katla (dat in 2016 de Podiumprijs van Muziekmozaïek opstreek), vonden in Flor Delombaerde (contrabas) en Tim Orroi (drums) de ideale sparringpartners voor een nieuwe uitdaging.

Die bestaat erin te bouwen aan een breed repertoire van zelfgeschreven nummers, die onder de noemer vallen van de warme, dansbare folkmuziek. Associaties met de traditionele muziek uit diverse regio’s bij onze zuiderburen, en evengoed verbindingen naar Oost-Europese sferen liggen hier voor het grijpen. Niet verwonderlijk gezien ze doorgaans de ritmes van de traditionele dansvormen hanteren als de leest waarop ze hun scheppingen vorm geven. Dit Intieme en krachtige momenten wisselen elkaar hierbij naadloos af.

Enig experiment, wordt, mee vanuit de verschillende muzikale achtergronden, niet geschuwd. Ze koesteren immers de ambitie om arrangementen in die mate door te werken dat ze zich ook perfect weten te enten op een luisterpubliek. Het credo van Jeroen volgt immers de wijze raad van Toon Van Mierlo die hem ooit aangaf : “Maak muziek en je ziet wel dat er mensen op dansen!”

ZOMERCAFÉ · 2021

Deze pagina werd laatst bijgewerkt op 13/05/2024 11:19:50.