Boreas' wind kwam voor één keer uit het Zuiden.

Roeff,… alweer ligt een aflevering van Zilleghem Folk Zomercafé achter ons, de zesde al… en onder een staalblauwe hemel, een loden zon en een licht briesje.

Ditmaal kwam een enthousiast publiek al onze stoeltjes bezetten voor het ‘lokale’ Boreas, dat voor het eerst in maanden terug het beste van zichzelf mocht bieden,… luisteren, bijpraten, lachen (zelfs de werkloze dansers vergaten even hun verdriet) en vooral genieten (ook van een drankje).

Als deze zonen en dochters van de God van de noordenwind ergens de duimen dienden voor te leggen, was het wel voor de zuiderse bries die ons tegemoet kwam. Het werd alweer een muzikaal heel boeiende avond waarin naast eigen composities ook een aantal heel mooie Europese traditionele nummers uit alle windrichtingen de revue passeerden, badend in pittige arrangementen die ingekleurd werden door heel veel snaren, fluiten en percussie bovenop het klassieke triumviraat van draailier, trek- en doedelzak. Ook vocaal kwamen we niets tekort in deze frivole ontmoeting van oud en nieuw.

Martina Diessner, Peter en Adriaan Van Wonterghem, Mieke Van Loo en Johan De Waele mogen zeker iets meer in beeld komen!

Deze pagina werd laatst bijgewerkt op 08/08/2020 01:17:47.