Het Circus van Ashels

Met episode vijf van Zilleghem Folk Zomercafé zaten we precies in het midden van ons parcours,… heerlijk al de mensen te zien genieten onder een zomers hemeldak. Zij waren er speciaal voor de oudgedienden van Ashels, die eindelijk nog eens de kans kregen er vol voor te gaan, en natuurlijk ook om wat bij te praten in de ondertussen wat kleinere ‘bubbels’. Van afkoeling was er geen sprake! Dertien jaar nadat hun ‘Mirage’ over onze hoofden scheerde kwamen ze op onze vijfde aflevering van Zilleghem Folk Zomercafé hun even zoveelste voorstellen: ‘Circus Terra’.

Een familieband, van broers en neven is het altijd gebleven. Wat zich vanuit hun gestage rijping stiekem uit wist te breiden is niet in het minst hun instrumentarium, met Wilfried De Schepper (cello, gitaar, fluit), Ulrich (tin whistles, doedelzak, psalterion, kromhoorn, percussie, melodica) en Paul Garriau (draailier, gitaar), en Guido De Meester (hommel, cajon, darbuka, kleppers, mondharp, doedelzak, mondharmonica). En… ook hun stemmen waren uitdrukkelijker aanwezig. Dit alles weten ze heel vakkundig te implementeren in de verscheidenheid aan eigen creaties die voortbouwen op diverse tradities.

Ze maakten hun adagium, muziek uit het hart en zonder grenzen, eens te meer waar! Even werd het stil toen ze als hommage aan Lukas Vandersteene zijn ‘Afscheid’ vertolkten.

Wij nemen evenwel nog geen afscheid! Op naar hoofdstuk zes, met het voor donderdag 6 augustus aangekondigde, Boreas,… eveneens een terugkomer uit vorige festivaledities,… een akoestisch festijn met behoorlijk wat bourdon!

Deze pagina werd laatst bijgewerkt op 13/05/2024 11:19:50.