Ook wij hebben voluit genoten.

Deze leuke attentie kregen we daags na het afsluiten van Zomercafé 2020 van trouwe bezoekers.

Het doet enorm deugd en weerspiegelt ook onze voldoening bij deze twee onvergetelijke maanden.

Beste mensen van Zilleghem Folk, de eindverantwoordelijken en de vele vrijwilligers-medewerkers,

Wij zijn heel erg dankbaar voor de tien keer dat wij een optreden van Zilleghem Folk in het Klokhof mochten meemaken. Die dankbaarheid gaat vooral uit naar o.a. de vele vrijwillige medewerkers die we week na week zagen opdraven, coronaproof-met-masker-op en altijd vriendelijk, behulpzaam, een kaarsje aanbrengen, een stoel droog vegen, met pretogen geduldig een bestelling opnemen, stoelen weer opbergen, zeulen met podiumelementen, et cetera. Zonder die vele vrijwilligers zou Z.F.-Zomercafé minder, veel minder warm geweest zijn, hoewel het weer toch negen wekenlang best meezat.

Niet in het minst ook gaat onze dankbaarheid uit naar de mensen-met-eindverantwoordelijkheid bvb. bij de entree, maar ook in de loop van het optreden, de welkomstwoordjes: ter zake, bemoedigend, met humor, de vlekkeloze organisatie, waarbij het au sérieux nemen van de opgelegde coronaregels voor extra welbevinden en veiligheid zorgden. Iedereen ziet het liever anders, wij ook, maar binnen de nauwere grenzen toch maximaal het beste ervan maken, dat siert jullie heel in het bijzonder.

Veel complimenten voor de gemeentelijke overheid die het risico durfde te nemen, veel égards ook voor de gastvrije mensen van het Klokhof en hun naaste medewerkers; terecht toch eerst die felicitaties voor jullie die het ‘gedaan’ hebben, vrijwillig over de hele lijn. Hoed af!

En tot slot ook veel dankbaarheid voor de diversiteit in de programmering: gevarieerd prachtig! Van week tot week maakten we het mee hoe de muzikanten ‘honger’ hadden, honger om te spelen, op te treden, iets van hun kunnen tonen. Bij wijlen droop de passie, het enthousiasme en de dankbaarheid, zeker ook de kwaliteit, van het podium. Allemaal hebben ze Zilleghem Folk meer dan eens van op de bühne ‘dank je wel’ gezegd, wat ons toch zeer opviel; ze kwamen niet alleen brengen of geven, ze kwamen ook ontvangen: heel grote dankbaarheid vanwege het ‘gebubbeld’ publiek. Soms vergeten cultuurbrengers dat wel eens dat cultuur een wisselwerking vergt: geven en ontvangen. Wat is men zonder publiek? Niet zo in Zilleghem Folk Zomercafé.

We vroegen ons mijmerend nog af: is dit vrij algemeen dat folkmuzikanten en -groepen ondanks spetterende optredens toch bescheiden blijven, niet reikhalzen naar een vedettenstatus?

Hoe dan ook heel veel dank dus, die negen Folk avonden hebben ons heel veel deugd gedaan, ja, bij wijlen ontroerd zelfs.

Ignace en Brigit, vanop een boogscheut van de plaats des heils.

Deze pagina werd laatst bijgewerkt op 02/09/2020 23:52:03.