De Zilleghem Folk Sessies worden afgelast...  

Het zat er aan te komen, helaas, we houden even halt, zeker tot het einde van het jaar.

De Zilleghem Folk Sessies worden afgelast...  

Beste muziekliefhebbers, beste folkies, beste vrienden

Begin maart, bij de uitbraak van het corona-virus, hebben wij met pijn in het hart de 11de editie van ons festival afgelast. Uiteindelijk heeft de evolutie van het virus aangetoond dat dit een goede inschatting was, dat we er goed aan deden om ons buikgevoel te volgen.

Toen alles uitklaarde, hebben we eind juni beslist om elke donderdag in juli en augustus toch een zomercafé te organiseren, 100% corona-proof, en dit telkens voor maximum 150 bezoekers. Dit was een succes. Je voelde dat zowel bezoekers, muzikanten, vrijwilligers, muziekliefhebbers, … snakten naar een vleugje cultuur, muziek en amusement. Iedereen hield zich ook aan de regels, waarvoor nogmaals dank.

Voortbouwend op dit zomercafé, beslisten we met het bestuur om vanaf eind september, zeker tot eind april, op onze vertrouwde locatie van het Kasteel van Loppem een indoor-optreden te organiseren.

Een eerste Zilleghem Folk Sessie ging eind september door, met het duo Macke-Bornauw, en was, ook al zeggen we het zelf, 100% corona-proof én een succes.

De overheid doet haar best om de balans tussen gezondheid, werk, leven en cultuur in evenwicht te houden, maar het betert momenteel niet. Het gaat opnieuw de verkeerde kant uit met de besmettingen. 

Ons buikgevoel van maart is er terug. Alles zegt dat we beter afgelasten. We mogen elk onze persoonlijke inschatting hebben, als organisatie echter hebben wij onze verantwoordelijkheid, en mogen wij geen risico's nemen.

Om die reden beslisten we deze week om zeker al tot eind dit jaar de Zilleghem Folk Sessies af te gelasten. We vinden dit jammer voor jullie, voor de muzikanten, voor de vrijwilligers, voor de technici, maar het is volgens ons, in de gegeven omstandigheden, de enige juiste beslissing. 

Heb je reeds tickets voor MissT? Je krijgt die uiteraard prompt terugbetaald.

We houden jou verder op de hoogte van onze werking en onze toekomstige plannen via deze nieuwsbrief, facebook en de website.

We hopen dat je hier begrip kan voor opbrengen.
Wij hadden het ook liever anders gezien.

Blijf ondertussen voorzichtig en gezond en hopelijk tot heel binnenkort op een volgend concert.

Tot Zilleghem Folk!.

Folkgroetjes,

Stefaan, Bart, Rob, Hanne en Els

Heb je vragen? Contacteer ons gerust.